Két gagarinos lány az első tízben az országos egyéni versenyzői diákolimpián

   Június 3-5. között Szegeden került sor az egyéni diákolimpia döntőjére a versenyzői kategóriákban. Nógrád megyét a három gagarinos lány képviselte. Csapatunk tagja, Kovács Veronika a lány V. kategóriában indulhatott. Egy korcsoporttal lejjebb a korábban nálunk nevelkedő, de másfél éve már az Egri Bolyki Bástya SE-hez tartozó Fenyő Blanka Panna és Kovács Rebeka Zsófia szerzett jogot az indulásra.

 

  Veronika hihetetlenül jól kezdte a versenyt. Győzelem az elején, majd a 2. fordulóban a második helyen kiemelt, sokat favorizált Márkus Mollit verte. Következett viszont az első kiemelt, ami már túl erős volt számára, vesztett és ez a vereség sajnos nagyon vissza is vetette a kezdeti lendületet, mert a szombat délutáni három fordulóban összesen egy fél pontot gyűjtött. A pihenő jókor jött, vasárnapra összekapta magát és egy hármas nyerősorozattal hajrázott. Így 5,5 ponttal zárt a kilenc fordulós versenyen, ami a 22 fős mezőnyben a 8. hely megszerzését jelentette számára.

  A lány IV. kategóriában Fenyő Blanka is jól kezdett, ő a 4. helyen kiemeltet tudta legyőzni. Ezt követően hullámzó teljesítménnyel gyűjtötte a pontokat. Öt forduló után 3 ponttal még a 6. helyen állt, ekkor azonban zsinórban jött több vereség. Végül 4 ponttal a 15 fős mezőny közepén, a 8. helyen fejezte be a versengést.

  Ugyanebben a korcsoportban Kovács Rebeka kevesebb szerencsével versenyzett. Az első 6 fordulóban egy győzelem mellett 3 döntetlent tudott elérni, a vasárnapi befejezés viszont nem jól sikerült, s bár csak egy fél ponttal lett kevesebbje (9/3,5), mint Blankának, a szoros mezőny miatt a 14. hellyel kellett, hogy beérje.

Részletes táblázatok:
Lány IV.
Lány V.

  A két nyolcadik hely tovább gyarapította a gagarinos gyerekek elmúlt 12 évben szerzett nagyszerű eredményeit. Közülük is ez a három lány jutott a legmagasabbra, példaképként szolgálva az utánuk felnövő tarjáni, nógrádi nemzedékeknek. Gratulálunk a teljes, elmúlt nyolc évhez.

  Rövidesen elballagnak, búcsút intenek az iskolának és egymásnak is. A sakkot - reméljük - szívükbe zárták egész életükre.

 

A lányok a legnagyobb közös sikerük, az országos csapat diákolimpia ezüstérme után.
Balról: Fenyő Blanka Panna, Kovács Veronika, Kovács Rebeka Zsófia