Több csapattagunk is remekül helytállt a IV. Bódi Tamás emlékversenyen

  Január 14-én immárom negyedszer rendezték meg a fiatalon elhunyt egri sakkedző, volt Nógrád megyei Sakkszövetség elnök, Bódi Tamás emlékének szentelt versenyt, amelynek ezúttal az egri pláza, az Agria Park adott otthont.
  A 7 fordulós versenyt 3 csoportban, 2x10 perc + 5 mp bónusz/lépés játékidővel rendezték meg.
Az U2300-as csoport FIDE rapid értékszámszámszerző csoport volt, az U1600-os és az ifjúsági csoportban versenyengedély nélkül is lehetett indulni. A verseny szervezőit dicséri, hogy összesen 150-en indultak harcba a pontokért.

Egyesületünket többen is képviselték, mindhárom csoportban volt indulónk.
Az U2300-as csoportban Kovács Veronika 3,5 pontot szerezve az U15 lány kategória első díját nyerte el. Egyaránt kiválóan teljesített Kovács Dániel és vendégjátékosunk, Éberth Zoltán. Mindkettejüknek 4,5 pontot sikerült összegyűjteni, előbbi az első kiemelt ellen is döntetlent tudott elérni. Várkonyi Péter 4/2 után sajnos félbe hagyta a versenyt.

Az U1600-as csoportban a 3. helyen kiemelt Lukács László 50 százalékos teljesítménye elmaradt a várakozástól, de serdülőjátékosunk, a hat értékszámos ellen is megmérkőző Kis Attila Viktor 3 pontja mindenképpen dicsérhető. A betegen is asztalhoz ülő Kis Viktor (7/2) fog még ettől jobb versenyt is hagyni maga mögött.

Az ifjúsági csoportban Darvas József a legeredményesebb tarjániként 5 ponttal az U14 különdíját vihette haza. Az U10-esként induló Tóth Sebestyén megszerzett 4 pontja is figyelemre méltó teljesítmény.

Részletes táblázatok

Darvas József az ifjúsági csoportban lett a legjobb U14-es

Kovács Veronika a főcsoportban az U15 lány kategória különdíjasa lett

Kovács Dánielt a verseny legmagasabb értékszámú indulója sem tudta legyőzni

Mindannyiuknak köszönet, hogy képviselték egyesületünket!