Serdülő csapataink az élen, a felnőttek botlás után javítottak

  November 12-én került sor Egerben az idei csapatbajnokság 2. játéknapjára.

A serdülőknél teremproblémák miatt kényszerű szabálymódosítás történt, a bajnokság kezdetekor megszabott 2x30 perces játékidő 2x15 percre csökkent, s ezzel együtt egy játéknapon két csapatfordulóra is sor kerül és megszűnt a játszmaírási kötelezettség.

A karancslapujtőiek az Eger 3. csapata ellen kezdtek és alaposan javították a mérlegüket az első játéknapon elszenvedett súlyos vereség után, mert a nagyon fiatal hazai csapatnak még a becsületpontot sem engedélyezte a Medved Martin, Kecskés Anna, Nagy Anna Fruzsina, Bogár Bence összetételű csapat. 16-0 lett és itt még nem volt vége. A következő fordulóban a Kerecsend gárdája következett és ezúttal a 16 pontból 15-öt söpörtek be a szenzációs napot kifogó nógrádi fiatalok. 32/31, bármilyen lenne az ellenfél, akkor is szinte hihetetlen teljesítmény, aminek meg is lett a jutalma, ugyanis a 3. forduló után a lapujtőiek az élen várják a folytatást!

Kecskés Anna, Medved Martin, Bogár Bence, Nagy Anna Fruzsina

A tarjáni fiatalok az első fordulóbeli jó szereplésből adódóan nehezebb ellenfélre készülhettek a lapujtőieket elverő hatvaniak személyében. Rozgonyi Ábel betegsége miatt a felnőtt csapatból érkezett erősítés Darvas József révén, aki igencsak hatékony erősítésnek bizonyult a Turcsányi András, Kállay Csongor, Tóth Sebestyén trió mellé. Izgalmasan alakult a meccs, de főként a két nagyobb fiú, (Darvas József 4/4) és Turcsányi András (4/3) vezérletével 9,5-6,5-re nyertük a rangadót. Majd következett még egy rangadó, a két forduló után listavezető Kékesi I. következett. Nehezebbre számítottunk, de végül magabiztos, 11,5-4,5-es diadalt arattak a fiúk, a két idősebb most is nagyszerűen teljesített, de Csongor és Sebestyén remekül küzdve szerzett pontjaira is nagy szükség volt.

A remek csapateredmények mögött kiváló egyéni teljesítmények vannak, a játéknapon Kecskés Anna, Nagy Anna Fruzsina, Bogár Bence és Darvas József is 8/8-cal száz százalékot nyújtott. A csapatok jutalma: 3 forduló után a 10 csapatos mezőnyben élen áll a Karancslapujtő, mögötte második a Salgótarján. Ebből kifolyólag a december eleji befejező játéknapon egymás ellen kezd a két nógrádi csapat.

Serdülő bajnokság táblázat

                                    Darvas József, Turcsányi András, Kállay Csongor, Tóth Sebestyén

A felnőtt csapatunk délelőtt szintén a Hatvan ellen kezdett. Az értékszámok alapján inkább mi voltunk az esélyesek az előző szezonban simán elvert ellenfelünk ellen. Talán a visszavágás vágya is fűtötte őket és nálunk sem játszott mindenki elég koncentráltan, de több partiban is kellemetlen meglepetés született. Kormos József és Patai Tamás hozta biztosan a teljes pontot, de rajtuk kívül csak az első táblás Görcsi Gábor FIDE-mester és a veterán Gallai János tudott egy-egy fél pontot szerezni.
Volt parti, ami tisztelőnyből ment el, s volt egy lépéses vesztő húzás is. Az eredmény 7-3 oda.

A délutáni meccs a Mezőkövesd II ellen lényegesen könnyebbnek ígérkezett és sikerült is a javítás. Sorra születtek a magabiztos győzelmek, amik közül talán kiemelendő az első táblán Görcsi Gábor vezérfogásos sikere. Két ifjúsági játékosunknak, Kovács Veronikának és Kis Attila Viktornak is meglett végre az idei első győzelme, míg harmadik ifink, Darvas József a délelőtti serdülő csapatbeli tarolása után a felnőtt csapatban is megőrizte idei száz százalékos mérlegét. Hét pont különbségű győzelmünkkel a 3. helyre zárkóztunk vissza, de legközelebb, december 3-án a Heves és a Pétervására ellen nem lesz könnyű dolgunk.

Salgótarjáni TSE - Hatvani SK  3 - 7
nyert: Patai Tamás, Kormos József
döntetlen: Görcsi Gábor, Gallai János

Salgótarjáni TSE - Mezőkövesd Zsóry SE II  8,5 - 1,5
nyert: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Kovács Veronika, Patai József, Lengyel István, Kormos József, Kis Attila Viktor, Darvas József
döntetlen: Gallai János

 Részletes táblázatok