Ismét egy vereség és egy győzelem, de így is az élmezőnyben maradtunk

Folytatódott a Heves megyei csapatbajnokság

Február 26-án visszatért a bajnokság Egerbe, ezúttal az Agria Park üzletház emeletén sikerült helyet találni a hevesi vezetőknek, itt került sorra a 3. és a 4. forduló.

  Délelőtt az a Pétervására volt az ellenfél, akivel két forduló után holtversenyben álltunk a 2-3. helyen. Szoros csatára volt kilátás, de az értékszámok alapján egy kicsivel mi tűntünk esélyesebbnek. Sajnos - ahogy az időnként lenni szokott - nem minden parti alakult a várakozásaink szerint. Néhány táblán, kissé meglepetésre, gyors döntetlen született annak ellenére, hogy a folytatódó játszmákból többnél is voltak gondjaink. A döntetlenek sora később is folytatódott, így végül csak a csapat legfiatalabb tagja, Kis Attila Viktor tudta a teljes pontot megszerezni, míg két táblán a felet sem sikerült elcsípni. A vége így egy pontos vereség lett.

A serdülő korú Kis Attila Viktor és a rutinos Lengyel István egyaránt veretlenül, másfél ponttal zárta a napot.

 Csak úgy, mint decemberben, délután most is jött a javítás. Az Andornaktálya barátságosabb ellenfélnek bizonyult, bár két játszmát is elvesztettünk, viszont öt csapattagunk is megadásra kényszerítette ellenfelét. Közülük talán ki kell emelni az első táblán Éberth Zoltánt, aki sötéttel is támadólag lépett fel és szépen vezetett játszmát nyert meg. Kovács Veronika ezúttal Fortunával is jóban volt, de bátrabb játékkal megérdemelten nyert. Lengyel István, Patai Tamás és Kormos József alapvetően túljátszotta ellenfelét. Kis Attila Viktor nagyot küzdve döntetlen végjátékot tartott értékszámos ifjúsági ellenfele ellen. A vége 6,5 - 3,5 lett a javunkra.

A keresztbe verések miatt a bajnokság táblázata jelenleg igen szoros. Mi a Hatvan SK csapatával holtversenyben ott vagyunk az 1-2. helyen, de még a 6. helyezett is csak 2,5 ponttal van mögöttünk. Folytatás március 19-én két nehéz meccsel a hatvaniak és az Egri Bolyki Bástya SE II ellen.

Pétervására SE - Salgótarjáni TSE  5,5 - 4,5 
Nyert: Kis Attila Viktor
Döntetlen: Kovács Dániel, Gallai János, Kovács Veronika, Lenkó Csaba, Lengyel István, Kormos József, Kis Viktor

Salgótarjáni TSE - Andornaktálya SE  6,5 - 3,5
Nyert: Éberth Zoltán, Kovács Veronika, Lengyel István, Patai Tamás, Kormos József
Döntetlen: Kovács Dániel, Patai József, Kis Attila Viktor

Részletes táblázat a chess.hu-n

Részletes táblázat a chess-results.com-on