Fölényesen nyertük a rangadót, az élen várjuk az utolsó fordulót

  Március 19-én került sor Egerben a területi csapatbajnokság 5. és 6. fordulójára. Jó pozícióban, az élmezőnyben vártuk ezt a játéknapot, de két nehéz mérkőzés következett. A csapattagok is megérezték ezt, s a bajnokság során először úgy tudtunk kiállni, hogy az erősorrendünk első hat tagja ott volt a fedélzeten. Örömteli volt, ahogyan korábbi, szebb időszakunkat idézte, hogy hét 30 év alatti, köztük 3 ifjúsági korú játékossal álltunk ki.

  Délelőtt az NB2-es Egri Bolyki Bástya SE 2. csapata ellen mérkőztünk.
A bajnokság szoros állása megmutatkozott a játszmákban is, mert minden táblán nagy csata alakult ki. Telt az idő, de mégis a legtöbb táblán nehéz lett vollna megtippelni az eredményt. Mindössze három parti végződött döntetlennel, de ezek is komoly csaták voltak. A hét játszma, amelyben döntésre vitték a felek, szinte mindegyike egy-egy nagy hibán, illetve szerencsés pillanaton dőlt el.
  A  10. táblán újoncként bemutatkozó, 14 éves Darvas József egylépéses nyerést hagyott ki, majd vesztett. Kis Attila Viktor vezér végjátékban, egál állásban, egylépéses mattba lépett bele. A hosszú kihagyás után a csapatba visszatérő Patai Péter egy át nem gondolt áldozattal azonnal vesztett. Éberth Zoltán kombinatív játékban szépen nyert. Lengyel István nagy rutinját hasznosítva elméleti döntetlen gyalogvégjátékot vert rá az ellenfelére. Patai Tamás ellenfele fatális hibáját kihasználva adott mattot. Kovács Veronika szintén egyenlő közeli állásban nyert váratlanul bástyát és ezzel játszmát is. Eggyel jobbak voltunk, nyertünk 5,5-4.5-re, de a Hatvan elment tőlünk másfél ponttal.

Patai Tamás: az egyéni sikerek után a csapatban is dupla győzelem

Éberth Zoltán mindkétszer kreatív játékkal nyert

  De jött a délután és az előző két játéknapon is délután játszott jobban a csapat. Nem volt ez másképp most sem és ezt az éllovas hatvani csapat bánta. Mindenki nagyszerűen játszott, a partik többségében egyre jobban álltunk, de rosszabbul sehol sem. Darvas Józsi felköszöntötte magát, magabiztosan játszva megszerezte saját maga és csapatunk első győzelmét. Éberth Zoltán és Patai Tamás átmentette délelőtti formáját. Előbbi most is éles állásba bonyolódva gyűjtötte be a teljes pontot, míg Tamás fokozatosan javította állását, majd kihasználta ellenfele döntő hibáját. Gallai János királyszárnyi áttöréssel kényszerítette megadásra tehetséges, de rutintalan ellenfelét. Patai Péter ezúttal már stabilabb játékkal, ellenfele gyengébb gyalogszerkezetét kihasználva szerzett győzelmet.
  Öt megnyert parti és a többit sem vesztettük el! Görcsi Gábor az első táblát tartotta meg egy döntetlennel, Lengyel István biztató állásból végül pontosztozkodással kellett, hogy megelégedjen. Kis Attila Viktor higgadtan bonyolított le egyenlő végjátékra felnőtt ellenfele ellen. Kovács Veronika bonyolult állásban nehéz helyzetből hozta ki a fél pontot. Kovács Dániel gyalogelőnyös bástyavégjátékot próbált a végletekig játszva megnyerni, de ez most végül nem sikerült.
  A vége fölényes, 5 pont különbségű csapatgyőzelem úgy, hogy mind a 10 táblán veretlenek maradtunk.

Gallai János 88 évesen példamutató hozzáállással küzdve szerzett 1,5 pontot

Szponzor nélkül is a bajnoki címért harcolunk.
Hátul: Patai T., Klenóczky S., Kovács V., Kovács D., Darvas J.,Kis A., Patai P., Elől: Lengyel I.,Patai J.,Gallai J., Görcsi G.

  Az utolsó forduló előtt 2 pont az előnyünk a Pétervására és 3,5 a most legyőzött Hatvan SK előtt. Április 2-án, a zárófordulóban a Hevesi SE csöppet sem gyenge csapata ellen a bajnoki címért játszunk. Két üldözőnk pedig egymás ellen mérkőzik. Izgalmasnak ígérkezik a bajnokság befejezése.

Salgótarjáni TSE - Egri Bolyki Bástya SE II.  5,5 - 4,5
nyert: Éberth Zoltán, Kovács Veronika, Lengyel István, Patai Tamás
döntetlen: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Gallai János

Salgótarjáni TSE - Hatvani SK  7,5 - 2,5
nyert: Éberth Zoltán, Patai Péter, Gallai János, Patai Tamás, Darvas József
döntetlen: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Kovács Veronika, Lengyel István, Kis Attila Viktor

Részletes táblázatok :  Chess-Results.com
                                  chess.hu