Egyéni és csapat diákolimpia 2023

 A csapatversenyen volt több szerencsénk

  Idén is Karancslapujtőn került sor a megyei egyéni és csapat diákolimpiára.
Az egyéni versenyt március 16-án rendezték a 25. Gordos Rezső emlékverseny keretein belül. A tarjániak korábbi nagy sikerei még nem igazán tértek vissza. A jelenleg hozzánk járó tanulók közül a fiú II-es korcsoportban induló Kállay Csongor (Gagarin) volt a legsikeresebb, ő megyei bajnoki címet ünnepelhetett, megelőzve a szintén nálunk edződő szécsényi Ferencz Ádám Zalánt.
A fiú III. és IV. korcsoportot majdnem letarolták a gagarinosok, némi szépséghibával, ugyanis az aranyérmet mindkét csoportban más vitte el a mieink elől. A III. korcsoportban Bakos Dávid ezüstérmes, Tóth Szilárd bronzérmes lett. A IV. korcsoportban Darvas József a 2., Kis Attila Viktor a 3. helyen végzett.
A tarjániak másik bajnoki címét a lány III. korcsoportban Bakos Panna (a korábbi többszörös megyei bajnokunk, Milán húga) szerezte.

Az aranyérmes alsós fiúcsapat: Bakos Dávid, Szabó Bercel Gyula, Tóth Szilárd Péter, Kállay Csongor  és Tóth Sebestyén

A márciusi 20-án megtartott csapat diákolimpián viszont nem botlottak csapataink. Az alsós és a felsős fiúk is megyei bajnokok lettek és kiharcolták az országos döntőben való részvételt. Az alsós fiúknál a Bakos Dávid, Tóth Szilárd Péter, Tóth Sebestyén, Szabó Bercel Gyula és Kállay Csongor vívta ki a sikert. A felsős csapat a Kis Attila Viktor, Darvas József, Rusznyák Máté, Bakos Milán, Balogh Bertold ötösfogattal lett a győztes.

A megyei bajnok felsős fiúcsapat: Rusznyák Máté, Kis Attila Viktor, Bakos Milán, Balogh Bertold, Darvas József

Gratulálunk és kívánjuk, hogy képviseljék méltón a tarjáni színeket az országos versenyeken!